Herstellingen

Herstellingen

U kan bij Care for Repair terecht voor alle herstellingen van leder- en kunsstofmateriaal en dekens voor paarden en honden.

Alle materiaal voor het bereden of aangespannen paard wordt hersteld met het beste leder en de sterkste ijzerwaren, zodanig dat u weer volop en vooral veilig op weg kunt.

Heeft u speciale wensen in verband met een herstelling, vraag ernaar bij het binnenbrengen van uw materiaal.

Dekens

Care for Repair kan alle dekens voor paarden herstellen en aanpassen. Hiervoor beschikken wij over meerdere naaimachines.
Alle dekens moeten proper binnengebracht worden! Dekens die vuil binnengebracht worden, gaan eerst naar een speciale paardendeken-wasservice op kosten van de eigenaar. Kostprijs voor één deken is 14 euro.
Dit zal strikt opgevolgd worden, omdat bij het minste vuil de naaimachines verstoppen en stuk lopen. Dank voor uw begrip!

Zadels en ander materiaal

Een zadel moet aan vele eisen voldoen. Het moet passen voor het paard, waarbij het de ruggegraat en schouder vrij laat, maar voldoende vast op de rug ligt om de ruiter een stevige zit te geven. Het zadel moet ook passen voor de ruiter, en geschikt zijn voor de discipline waaraan wordt deelgenomen.
Een zadel goed onderhouden kan veel leed voor het paard voorkomen en de herstellingen tot een minimum beperken!
Daarom is het belangrijk uw zadel regelmatig te controleren of de vulling nog voldoende dik is, en vooral gelijk gevuld is links en rechts. Een scheef zadel maakt een scheef paard!
U kan steeds met uw zadel eens langskomen voor een vrijblijvende en gratis check-up.

Bij Care for Repair kan u terecht voor het bijvullen of volledig heropvullen van uw zadel. Ook alle reparaties worden snel uitgevoerd. Doorgaans wordt een zadel op 2 dagen hersteld, zodat u snel terug kan rijden.
Een gebroken boom kan hersteld worden, d
it duurt één week. Het zadel is nadien weer even stevig en veilig voor het paard, zonder sporen van deze grote herstelling.

Ook alle andere rijbenodigdheden in leder en kunststof kunnen bij Care for Repair hersteld worden! Elke reparatie of aanpassing wordt met de grootste zorg en het beste materiaal uitgevoerd, zodat al het materiaal weer in perfecte staat verkeert.

Care for Repair heeft voor sommige herstellingen vaste prijzen. Om een overzicht te krijgen van onze prijzen, klik hier.
Wij willen u ook graag enkele nuttige tips en weetjes meegeven, om uw materiaal goed te onderhouden en correct te gebruiken. Voor deze tips, klik hier.

Laarzen en chaps

Het moto: “Schoenmaker blijf bij je leest”, vind Care for Repair zeer belangrijk.
Daarom worden laarzen en chaps doorgegeven aan een erkend en vooral zeer ervaren schoenmaker in Torhout. Deze mensen hebben de knowhow, de machines en het materiaal om u weer stevig in de schoenen te doen staan!

U kan uw laarzen en chaps binnenbrengen bij Care for Repair. Deze worden de dag zelf doorgestuurd.
Indien u meer uitleg wilt geven bij een herstelling, of een specifieke vraag heeft,  kan u ook rechtstreeks bij de schoenmaker terecht. Hieronder vindt u de gegevens van de schoenmakers in Torhout:

Shoebar Eugene
Rijselstraat 78
8820 Torhout
Tel: 050/ 21.60.90 

Mentuigen

Alle mentuigen in leder een kunsstof kunnen bij Care for Repair hersteld en aangepast worden naar uw wensen.
Ook hier wordt voor elke reparatie gebruik gemaakt van het sterkste leder en ijzewaren om weer veilig op weg te kunnen.
Mentuigen kunnen ook op maat, volledig met de hand genaaid, gemaakt worden indien gewenst.