Massimo zadels

MASSIMO: hét zadel voor elk paard en elke ruiter!

De zadels van het Duitse Massimo werden oorspronkelijk ontworpen voor paarden met een brede rug en/of weinig schoft en een korte rug.  Deze paarden kwamen vaak in de problemen met een gewoon zadel, en Massimo besloot hier iets aan te doen.

De typische probleempaarden werden opgemeten en bestudeerd, en hieruit ontstond een zadel dat perfect past én goed zit voor de ruiter. Vooral de bredere paarden met korte en ronde rug (Haflinger, Fjord, Tinker en Arabier) werden hierin betrokken. Door hun gebrek aan schoft, ronde en korte rug bleef een zadel maar moeilijk liggen.

Dit resulteerde in een zadel waarvan de boom van heel smal tot heel breed gaat. Elk zadel wordt op maat gemaakt, aan de prijs van een standaard zadel. Elk paard wordt eerst opgemeten, en krijgt dan een zadel met een boommaat die geschikt is voor zijn rug.

De bredere bomen geven meer steun aan de rug en blijven dus beter liggen. De zadels worden gemaakt met de gewone kussens, of met Franse kussens (vb. 16″ kussen op 17″ zadel). Hierdoor wordt het draagvlak verkleind, maar krijg je toch een zadel voor een volwassene. Korte paarden hebben vaak het probleem dat het zadel te ver komt, en op de losse ruggewervels duwt. Dit doet pijn waardoor het paard niet goed loopt, met alle gevolgen vandien.

De zadels worden met de hand vervaardigd, en garanderen een zachte zit, goede beenligging en een fijne rit voor zowel jou als jouw paard!

MAAR

Deze zadels worden ook gemaakt met een standaard boom 30-31-32-33cm, waardoor IEDEREEN met deze zadels kan rijden! Zowel een springruiter, dressuuramazone, vrijetijdsruiter of jeugdige ruiter, met een groot of klein paard, breed of smal, zal hierin zijn gading vinden!
Elk type zadel is beschikbaar in een testzadel voor een try-out.

Hieronder vind u de link naar de website van Massimo met een uitgebreide catalogus over de verschillende modellen:
Massimo online catalogus