Wie ben ik?

 Wie ben ik?

Mijn eerste pony kocht ik op de paardenmarkt van Sint-Lievens Houtem, en ook al was de passie groot, mijn paardencarrière begon eigenlijk pas na mijn middelbare school, toen ik als groom begon te werken in bijna al de verschillende takken van de sport.
Ik heb gewerkt bij dravers, vluchters, springpaarden, dressuurpaarden, westernpaarden en showarabieren.
Ik heb hier zeer veel geleerd over de dieren, het materiaal, de paardenwereld, en wil bij deze ook nog eens al mijn bazen, collega’s en vrienden bedanken voor alles wat ze mij geleerd hebben!

Tijdens mijn leven als groom bestond een zeer belangrijke en dagelijks terugkerende taak erin het materiaal op te poetsen en te verzorgen. Ik vond dit steeds één van de leukste klusjes en wou steeds weer met het leder bezig zijn. Verschillende producten uittesten, alles soepel houden, oud leder proberen te hergebruiken, maar vooral, de groom zijn achter het best verzorgde materiaal op wedstrijd.
Hierbij heb ik mijn liefde voor leder ontdekt, iets wat mij in 2008 heeft doen besluiten om mijn leven een andere wending te geven, en te gaan studeren voor zadelmaker.

Ik ga niet zeggen dat leder nu geen geheimen meer heeft voor mij, want de verwerkingsvormen, toepassingen en creaties met leder zijn onuitputtelijk, en dat maakt het elke dag een plezier om met leder te werken!

De zadelmakerij heeft mij gebracht waar ik altijd naar op zoek was, een fijne en uitdagende job in de paardenwereld, waar ik iets kan betekenen voor élke ruiter en menner, door het herstellen en onderhouden van hun materiaal.
Mijn motto zal altijd zijn: “With care for every repair!” (Met zorg voor élke reparatie!), daar staat Care for Repair garant voor!

Machteld Van Coninckxloo