Van Blanche en zijn peird …

Het mennen zit in de lift!
Meer en meer mensen laten zich verleiden om plaats te nemen achter hun paard, in plaats van erop. Er gaat niets boven de wereld op de rug van een paard, maar er zijn ook voordelen aan verbonden voor de recreatieve menner. Er kunnen meerdere mensen genieten van een uitje, en ook de hond kan mee.

Ook in het mennen zijn er verschillende disciplines. Er is het recreatieve mennen, de marathon, vaardigheidswedstrijden waarbij paarden met koets hindernissen moeten ontwijken, het dressuurmatig mennen van paarden waarbij ook dressuurproeven worden afgelegd zoals bij de dressuur onder het zadel.
Mennen kan gedaan worden met enkelspan, tweespan, vierspan of tandem.
Vaak worden voor de show ook meerspannen gedemonstreerd, waarbij vaak meer dan 10 paarden in één kar ingespannen worden. Vooral de heer Willy Naessens is hierin een grote durver!

Ook dravers maken gebruik van een mentuig, zij het dan in een minieme versie om het gewicht te beperken. We spreken hier van een draverstuig.
Deze tuigen bestaan vaak uit een kunststofmateriaal om het afwassen te vergemakkelijken.

Tenslotte zijn er de trekpaarden. Hiervoor worden soms de gewone mentuigen gebruikt, zij het in een verstevigde versie.
Voor een trekpaard wordt meestal een haam gebruikt, die over de hals geschoven wordt, waardoor het gewicht van de last beter verdeeld wordt. Deze hamen worden ook op maat gemaakt door een tuigmaker. Zij zijn een uitstervend ras.

Care for Repair kan elk tuig herstellen en aanpassen op maat.
U wenst een nieuw tuig aan te kopen? Geen enkel probleem. Wij kunnen alles bestellen!

Meerspan van 10 paarden van Willy Naessens

 

 

 

 


Tandem van 2 witte paarden in een dressuuroefening

 

 

 

Draver met tuig tijdens een wedstrijd

 

 

 

 


Trekpaarden met haam om de nek