“Engels” paardrijden of toch liever westernstijl?

 

Met de “Engelse” manier van paardrijden worden de disciplines jumping, dressuur en eventing bedoeld.
Al het paardrijden dat gebeurt met een zadel zoals op de foto, wordt omschreven als zijnde “Engels”, of het hier nu gaat om een kind dat pas leert rijden, of een ruiter die wekelijks wedstrijden rijdt.

 

 Bij het westernrijden zijn er verschillende disciplines. In onze streek is western minder sterk vertegenwoordigd, voornamelijk dan het wedstrijdrijden.

Vele recreatieve ruiters gebruiken een westernzadel als wandelzadel en zadel voor lange afstanden. Door de comfortabele houding zijn deze zadels hiervoor zeer geschikt.

Er zijn ook andere types die onder de westernstijl vallen, en waarmee het heel fijn is om lange buitenritten te maken. Hier denken we vooral aan het Australisch stockzadel en het endurence zadel.

 

 

Bij beide disciplines wordt er ook nog ander materiaal gebruikt, zoals martignaals, bijzetteugels, hoofdstel, halster, longeerbenodigdheden, … . 
Al het materiaal en de zadels kunnen bij Care for Repair hersteld worden, op maat gemaakt worden, of besteld worden van bekende merken. 

Wij verkopen vele degelijke tweedehandszadels voor klanten, waar ieder zijn gading in kan  vinden qua prijs, type en kwaliteit.
Voor een overzicht van deze zadels, klik hier.